Об’явлено тендер на другий вихід “Вокзальної” Київського метро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київський метрополітен планує провести тендер, в рамках якого повинен бути запропонований проект реставрації станції “Вокзальної”, а також спроектований другий вихід, ціллю якого є рівномірне розподілення потоків пасажирів, унаслідок чого планується зменшити довгі черги. Нагадаємо, що “Вокзальну” вважають третьою по рівню завантаження станцією Київського метро. 

Очікується, що ціна проекту складе 71.4 мільйона, а проект мають підготувати до кінця 2022 року, після чого ще протягом двох років має тривати будівництво. Таким чином, при дотриманні графіку проект має бути завершений вже у 2025 році, принаймні не раніше. 

Згідно зі словами голови Ради з питань урбаністики Києва, Віталія Селика будівництво ще 12 років тому оцінювали у 342.2 мільйони гривень, а у новому проекті вказана орієнтовна загальна сума 1.75 мільйона гривень, що разом з вартістю документації складає 1.82 мільярда гривень. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також активіст заявив, що головною причиною проблеми з перевантаженням потоками пасажирів “Вокзальна” є пересадки пасажирів з кінцевої зупинки швидкісного трамвая. Більш ефективним рішенням він вважає встановлення лінії швидкісного трамвая до Палацу Спорту, що буде майже вдвічі дешевше (вартість оцінюється приблизно у 852 мільйони гривень). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.