Укрпошта та ЄБРР підписали кредитну угоду на 63 млн євро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

16 листопада Міністерство інфраструктури України (Мінінфраструктури), Укрпошта та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали велику кредитну угоду на суму 63 млн євро. Цю значну суму національний поштовий оператор направить на оновлення логістичної мережі і реформування сільських відділень в рамках затвердженого інвестиційного плану на 2020 рік.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій назвав три мети, на досягнення яких будуть направлено фінансування:

  • створення нових логістичних центрів з сучасним сортувальним обладнанням в рамках проекту “Логістична мережа”;

  • поповнення автопарку ще 1900 новими автомобілями для пересувних відділень в рамках проекту «Сільське відділення», що дозволить покрити всі населені пункти України;

  • поліпшення логістичної інфраструктури для розвитку електронної комерції;

Будівництво сортувальної інфраструктури також профінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), надавши кредит у розмірі 30 млн євро. Нові об’єкти будуть побудовані відповідно до вимог сертифікації BREEAM.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ЄБРР видасть кредит трьома траншами, причому третій транш у розмірі 10 млн євро перерахують тільки за умови досягнення певних показників після використання перших двох траншів.

На сьогоднішній день, ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. Всього банк профінансував в Україні 482 проекти загальною вартістю 145 млрд євро.

Залишається згадати, що в цьому році Укрпошта увійшла в топ-30 найкращих пошт світу за індексом поштового розвитку 2IPD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.