Дія City запустять вже у 2021 році

Проект віртуальної держави для айтішників “Дія City”, який вже викликав відчутний ажіотаж, отримав приблизні терміни запуску. Про це ми почули від віце-прем’єра та міністра цифрової трансформації Михаїла Федорова. Він також розповів дещо про електронні вибори. 

Про Дія City на даний момент відомо, що це буде окремий правовий режим для галузі інформаційних технологій, у якому буде окрема система формування податків та працевлаштування працівникам цієї галузі, а також окремі повноваження та бонуси для компаній-резидентів. Нагадаємо, що сайт цього проекту було запущено Міністерством цифрової трансформації ще на початку цього літа, а концепцію презентували два місяці тому. 

Минулого тижня у Верховній Раді України було зареєстровано дві відповідні законодавчі ініціативи, а ще один проект закону на даний момент в розробці. Очікується, що Дія City презентують вже в першому або другому кварталі наступного року. 

Очікується, що наслідками появи такого проекту стане ріст ІТ-індустрії в Україні вдвоє вже за 5 років, збільшення кількості працівників сфери з 200 тисяч до 450 тисяч, а також підвищення частки ІТ у ВВП України вдвоє – з 5 до 10 відсотків. Також нам розповіли, що вже до наступних президентських виборів стане можливим голосування у мобільному додатку Дія. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.