ЗМІ: нові смартфони Huawei отримають процесори Qualcomm

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після введення США санкцій проти китайського виробника електроніки Huawei, компанія втратила можливість використовувати в складі своєї продукції процесори сімейства Kirin. З останнього інсайдерського звіту стало відомо, що співпрацювати з HUAWEI відтепер буде Qualcomm, яка, нарешті, отримала відповідний дозвіл від уряду США.

За даними китайських ЗМІ, американської компанії Qualcomm вдалося отримати ліцензію на торгівлю з HUAWEI. Повідомляється, що флагманські смартфони оновлених серій P і Mate обзаведуться процесорами Snapdragon. Раніше заявки на дозвіл співпрацювати з брендом також подали Intel, AMD, Samsung Display і Sony,

Раніше чипмейкер TSMC припинив поставки китайському партнеру, оскільки на заводах компанії встановлено обладнання американського виробництва. Ще в серпні 2020 року генеральний директор Huawei Consumer Business Річард Ю зазначив, що флагманська лінійка смартфонів Mate40 може стати останньою, що використовує сімейство чіпів Kirin.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що HUAWEI P50, реліз якого відбудеться в наступному році, буде побудований на базі процесора Snapdragon 875. Що стосується актуального флагмана Mate40, то HUAWEI може перевести його на нову платформу Qualcomm відразу після її презентації в грудні 2020 року. Паралельно китайська компанія активно співпрацює з Чіпмейкер MediaTek.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.