Міністерство цифрової трансформації відзвітувало про розширення покриття 4G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифровий трансформації в черговому щомісячному звіті розповіло про останні успіхи в питанні розширення покриття мереж 4G LTE і досягнення раніше поставленої мети — покрити високошвидкісним мобільним інтернетом 95% транспортної інфраструктури, населених пунктів і об’єктів.

Нагадуємо, що з липня «велика трійка» мобільних операторів (Vodafone, Kyivstar, Lifecell) повільно, але впевнено розширює покриття мереж 4G (відповідні ліцензії для запуску 4G в діапазонах 800-900 мГц вони отримали ще в березні). Міністерство цифрової трансформації, як відомо, активно співпрацює і допомагає операторам (коли не займається запуском Xbox в Україні).

Згідно зі свіжим звітом, в жовтні оператори підключили до 4G ще 2497 населених пунктів. Окремо в повідомленні Мінцифри підкреслюється, що вперше до високошвидкісного мобільного інтернету доступ отримали 320 тис українців. Також вперше 4G з’явився в 1146 містах і селах України.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За весь період реалізації проекту (з липня по жовтень) доступ до послуг 4G отримали понад 4,7 млн ​​українців (7,7 тис населених пунктів), з них 1,5 млн (3,8 тис населених пунктів) вперше змогли скористатися цією технологією.

Сьогодні мережами 4G покриті вже 20 506 міст і населених пунктів, і залишилося підключити ще 7,3 тис об’єктів (в основному, це невеликі села, де часто мешканці не мають ніякого доступу до швидкісного інтернету). Повідомляється, що до кінця року 4G стане доступний мешканцям Черкаської, Дніпропетровської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.