Українські банки будуть ретельніше перевіряти клієнтів

В ПриватБанку виявивили новий вид шахрайства
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПриватБанк та Ощадбанк попередили, що тепер клієнтам з високоризикової категорії буде приділятися велика увага. Тепер над всіма підозрілими операціями буде встановлюватися пильний контроль, щоправда, це не стосуватиметься звичайних користувацьких переказів. 

Такий комплекс запобіжних заходів прийняли, як реакцію на оновлені правила моніторингу фінансових операцій. Через постанову, прийняту Національним Банком України, тепер всі банки зобов’язані збирати дані про обіг коштів у клієнтів з великим оборотом для формування інформації про клієнтів з великим ризиком, після чого її будуть розглядати контролюючі органи. Ризикованими операціями будуть вважатися оборот зброї, фінансування терористичних актів та відмивання фінансових засобів. 

Згідно з повідомленням представників Національного Банку України, контролювати будуть лише високоризикові операції, завдяки чому звичайним користувачам не доведеться стикатися з додатковим контролем. Ця інформація була розміщена на офіційних сторінках НБУ у соцмережах. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.