Новини України та Світу

ЗМІ звинувачують iPhone 12 в нанесенні шкоди екології Китаю

Share

Компанія Apple відмовилася від блоків живлення і навушників в комплектах нових айфонів. Аргументувалося це турботою про екологію: у багатьох покупців нових айфонів вже є необхідні Lightning-кабелі та блоки живлення, тому вони сильно не постраждають.

Також виняток блоків живлення і навушників є наслідком необхідної економії, викликаної сильно збільшеною вартістю виробництва – тепер у всіх моделей айфонів OLED-дисплеї з високою роздільною здатністю, а також шалено дорогі 5G-модеми. Цю думку підтверджує старший галузевої аналітик CFRA Research Анджело Зіно. У коментарі The Verge він припустив, що модем Qualcomm X55 (на той момент ще не було відомо, що модеми робить Qualcomm) Буде коштувати на 35-50% дорожче модемів, використовуваних в минулих поколіннях айфонів.

Ця новина викликала великий бугурт і нерозуміння дій компанії: обурюються навіть ті, у кого є зарядки від айфонів. І тому ЗМІ легко підхоплюють всі теми, що стосуються екології та нещасних зарядок Apple: чому в айфонах їх немає, а в айпедов є? Чому в титанових Apple Watch Series 6 є блок живлення? Подібних «чому» виникає дуже багато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І новий удар під дих: аналітики Morgan Stanley припустили , що компанія нашкодила екології. Справа зовсім не в блоках харчування, а в самому виробництві айфонів. По крайней мере, з вересня якість повітря в китайських містах, де виробляються смартфони Apple, різко погіршився. Саме цей фактор аналітики Morgan Stanley вважають показником початку виробництва айфонів.

Показник забруднення повітря, в який входить рівень вмісту діоксиду азоту з урахуванням температури, вологості повітря, сили вітру та інших даних, зростає в певні періоди протягом декількох останніх років. Приблизно в цей час і починається виробництво айфонів.

Але ось тільки ЗМІ заяви Morgan Stanley сприйняли по-своєму: «Apple погана і шкодить екології». Принаймні, саме під такими заголовками вийшли новини про звіт фінансистів.

Якість повітря дійсно погіршується на початку виробництва айфонів. І якби найпопулярніші смартфони в світі робила якась інша компанія, то винна була б вона. Ну тобто як вона. По суті, високий попит – це не вина Apple. Дивно звинувачувати компанію в тому, що вона робить бажані мільйонами пристрої.

Apple необхідно задовольнити попит, тому на початку виробництва заводи працюють цілодобово без зупинок – це теж давно відомий факт. 

Компанія сидить між двох вогнів: яким би суперечливим рішення відмовитися від блоків живлення не здавалося, але Apple дійсно щиро бажає піклуватися про екологію. Другий вогонь – покупці і інвестори. Останні дуже хочуть подальшого зростання доходів компанії і вартості акцій. Але ось вартість виробництва iPhone 12 сильно зросла, а це може привести до зниження доходів від продажів айфонів в першому фінансовому кварталі 2021 року, підсумки якого підіб’ють в кінці січня наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung висміяла Apple через проблеми з будильниками в iPhone

    У світі високих технологій щодня розгортаються справжні баталії між лідерами галузі. Цього разу ініціативу виявила…

    04.05.2024

    Microsoft попереджає користувачів Android про нову атаку «Dirty Stream»

    У повідомленні у блозі Microsoft попереджає користувачів Android про нову хвилю атак під назвою Dirty…

    04.05.2024

    Samsung планує випустити преміальні моделі Smart-годинників

    В останньому звіті компанії Samsung проскочила інформація про те, що вони хочуть оновити свою лінійку…

    04.05.2024

    Презентація Apple вже 7 травня: зібрані чутки про можливі анонси компанії

    7 травня компанія Apple проведе спеціальний захід, мабуть, присвячений iPad та аксесуарам для нього. Захід…

    04.05.2024

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024