ЗМІ звинувачують iPhone 12 в нанесенні шкоди екології Китаю

ЗМІ звинувачують iPhone 12 в нанесенні шкоди екології Китаю
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple відмовилася від блоків живлення і навушників в комплектах нових айфонів. Аргументувалося це турботою про екологію: у багатьох покупців нових айфонів вже є необхідні Lightning-кабелі та блоки живлення, тому вони сильно не постраждають.

Також виняток блоків живлення і навушників є наслідком необхідної економії, викликаної сильно збільшеною вартістю виробництва – тепер у всіх моделей айфонів OLED-дисплеї з високою роздільною здатністю, а також шалено дорогі 5G-модеми. Цю думку підтверджує старший галузевої аналітик CFRA Research Анджело Зіно. У коментарі The Verge він припустив, що модем Qualcomm X55 (на той момент ще не було відомо, що модеми робить Qualcomm) Буде коштувати на 35-50% дорожче модемів, використовуваних в минулих поколіннях айфонів.

Ця новина викликала великий бугурт і нерозуміння дій компанії: обурюються навіть ті, у кого є зарядки від айфонів. І тому ЗМІ легко підхоплюють всі теми, що стосуються екології та нещасних зарядок Apple: чому в айфонах їх немає, а в айпедов є? Чому в титанових Apple Watch Series 6 є блок живлення? Подібних «чому» виникає дуже багато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І новий удар під дих: аналітики Morgan Stanley припустили , що компанія нашкодила екології. Справа зовсім не в блоках харчування, а в самому виробництві айфонів. По крайней мере, з вересня якість повітря в китайських містах, де виробляються смартфони Apple, різко погіршився. Саме цей фактор аналітики Morgan Stanley вважають показником початку виробництва айфонів.

Показник забруднення повітря, в який входить рівень вмісту діоксиду азоту з урахуванням температури, вологості повітря, сили вітру та інших даних, зростає в певні періоди протягом декількох останніх років. Приблизно в цей час і починається виробництво айфонів.

Але ось тільки ЗМІ заяви Morgan Stanley сприйняли по-своєму: «Apple погана і шкодить екології». Принаймні, саме під такими заголовками вийшли новини про звіт фінансистів.

Якість повітря дійсно погіршується на початку виробництва айфонів. І якби найпопулярніші смартфони в світі робила якась інша компанія, то винна була б вона. Ну тобто як вона. По суті, високий попит – це не вина Apple. Дивно звинувачувати компанію в тому, що вона робить бажані мільйонами пристрої.

Apple необхідно задовольнити попит, тому на початку виробництва заводи працюють цілодобово без зупинок – це теж давно відомий факт. 

Компанія сидить між двох вогнів: яким би суперечливим рішення відмовитися від блоків живлення не здавалося, але Apple дійсно щиро бажає піклуватися про екологію. Другий вогонь – покупці і інвестори. Останні дуже хочуть подальшого зростання доходів компанії і вартості акцій. Але ось вартість виробництва iPhone 12 сильно зросла, а це може привести до зниження доходів від продажів айфонів в першому фінансовому кварталі 2021 року, підсумки якого підіб’ють в кінці січня наступного року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.