Податкова розробила новий онлайн-сервіс infoTAX

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді поточного року Державна податкова служба України запустить новий електронний сервіс «infoTAX», як повідомив голова ДПС Олексій Любченко під час спільного брифінгу з віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

На першому етапі роботи цього сервісу платники за допомогою месенджерів Telegram та Viber матимуть можливість отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

На другому етапі передбачено попереднє заповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у «кілька рухів», оповіщення про виникнення податкового боргу. Як запевняють розробники, доступ до нового сервісу infoTAX буде надійно захищений і проходити через обов’язкову ідентифікацію особи за допомогою ID-банкінгу або кваліфікованої електронного підпису.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після проведення необхідного тестування і розробки повноцінної функціональності вищевказаний сервіс буде інтегрований в державну систему «Дія».

Нагадаємо, що всього за сім днів після виходу оновленої версії програми «Дія» користувачами було сплачено штрафів і боргів на загальну суму 760 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.