AMD Ryzen 5 5600X обігнав Intel Core i9-10900K у бенчмарку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом багатьох років процесори Intel обганяли рішення AMD в плані потужності. Коли компанія Intel дещо призупинила розвиток своїх рішень, а AMD презентувала вдалу архітектуру Zen, їхні сили стали приблизно рівними. Якщо AMD були кращими у задачах з використанням багатьох потоків, то Intel вигравала у однопотокових. Схоже на те, що тепер і в цьому AMD вдалося обігнати конкурента.

Згідно з останніми результатами тестування у однопотоковому тесті PassMark CPU Mark, шестиядерному 12-потоковому AMD Ryzen 5 5600X вдалося отримати кращий результат, ніж Intel Core i9-10900K, який коштує майже вдвічі дорожче. Цього вдалося добитися завдяки високій тактовій частоті та новій архітектурі Zen3.

Слід також звернути увагу на те, що AMD Ryzen 5 3600XT відстає від нового рішення приблизно на 23 відсотки, тобто приріст у потужності справді відчутний. Слід звернути увагу на те, що у AMD Ryzen 5 5600X є різниця в ціні з попередниками у 50 доларів – новинка коштує 299 доларів та почне продаватися вже 5 листопада.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.