Стало відомо, які електрокари найпопулярніші в Україні

Недавно ми побачили офіційну заяву віце-прем’єра Олексія Рябчина, який розповів, що у України є можливість збирати електрокари на вланих потужностях, а також згадав, що в країні вже є понад 30 тисяч електрокарів. При цьому дослідження показало, що в Україні їхня кількість трохи менша, а також стало відомо, які 10 моделей є найбільш популярними серед українських водіїв. 

На даний момент відомо, що в Україні є близько 23.3 тисяч електрокарів. Зрозуміло, що більшу частину з них складають машини, які були у вжитку. У топ 10 увійшли: Nissan Leaf, яких в Україні нарахували 11731 штуку; Tesla Model S, яких нарахували 1653 штук, Renault Kangoo Z.E. – 1058 штук; BMW i3 – 1009 штук; Tesla Model 3 – 926 штук   Fiat 500e – 781 штук; Volkswagen e-Golf – 758 штук; Tesla Model X – 655 штук; Mercedes-Benz B-Class ED – 627 штук та Renault Zoe – 626 штук. 

Що цікаво, на українському ринку на даний момент безумовний лідер – Nissan Leaf, який перевищує 50 відсотків ринку. При цьому цієї моделі продали більш ніж у 7 разів більше, ніж відомої Tesla Model S. Також слід звернути увагу на появу комерційної моделі Renault Kangoo Z.E., якій вдалося вийти на третє місце у списку. Найпопулярніший виробник у цьому списку – Tesla, і незабаром у цьому списку буде не лише Model S, X та 3, але й Model Y. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.