Ціни на мобільний зв’язок в Україні мають впасти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міністерство цифрової трансформації прийняло рішення внести певні зміни в оподаткування мобільних. Таке рішення не є спонтанним, а цілком навпаки.

Реклама

Отже, це рішення пов’язано з певними дослідженнями, які нещодавно провели зарубіжні експерти, з компанії E & Y Global та GSM Association/ Які наслідки матиме це доволі важливе рішення? Пропоную розібратись з цим питанням.

Перед тим, як почати обговорення, необхідно згадати те, яка ситуація була раніше. Річ у тім, що у минулому на питання зменшення ціни мобільного зв’язку реагували доволі негативно, шо доволі нескладно пояснити — мобільний зв’язок приносить неймовірні прибутки (і це з урахуванням доволі високих податків, які, здавалося б, мали б дещо погіршити прибуток). Високі податки пов’язані з нерівномірністю частот, яка, у свою чергу, пов’язана з використанням різного обладнання. Так, скажімо, обладнання, яке здатне підтримувати мережі будь-якого покоління, буде обкладатись значно більш високими податками.

Щодо реформи, то тут є кілька варіантів, як можна виправити ситуацію. Перш за все планується знизити плату за користування частотами на 50%. Це найбільш ймовірний варіант, який також є найбільш оптимальним для операторів. Чекати на ці зміни варто у наступному році, адже зараз ця реформа все ще обговорюється, а експерти розглядають найвигідніші для всіх варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Ben Jamin
Ben Jamin
Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: