Ціни на мобільний зв’язок в Україні мають впасти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифрової трансформації прийняло рішення внести певні зміни в оподаткування мобільних. Таке рішення не є спонтанним, а цілком навпаки.

Отже, це рішення пов’язано з певними дослідженнями, які нещодавно провели зарубіжні експерти, з компанії E & Y Global та GSM Association/ Які наслідки матиме це доволі важливе рішення? Пропоную розібратись з цим питанням.

Перед тим, як почати обговорення, необхідно згадати те, яка ситуація була раніше. Річ у тім, що у минулому на питання зменшення ціни мобільного зв’язку реагували доволі негативно, шо доволі нескладно пояснити — мобільний зв’язок приносить неймовірні прибутки (і це з урахуванням доволі високих податків, які, здавалося б, мали б дещо погіршити прибуток). Високі податки пов’язані з нерівномірністю частот, яка, у свою чергу, пов’язана з використанням різного обладнання. Так, скажімо, обладнання, яке здатне підтримувати мережі будь-якого покоління, буде обкладатись значно більш високими податками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо реформи, то тут є кілька варіантів, як можна виправити ситуацію. Перш за все планується знизити плату за користування частотами на 50%. Це найбільш ймовірний варіант, який також є найбільш оптимальним для операторів. Чекати на ці зміни варто у наступному році, адже зараз ця реформа все ще обговорюється, а експерти розглядають найвигідніші для всіх варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.