Huawei спростувала продаж бренду Honor

8 жовтня аналітик Мінг-Чі Куо повідомив, що Huawei з великою ймовірністю продасть свій бренд Honor, щоб відокремити його від основного бізнесу і врятувати від санкцій в США. Почасти це було б схоже на те, як ByteDance продає TikTok в США американської компанії, щоб уникнути блокування сервісу.

Компанія Huawei спростувала припущення Мінг-Чі Куо. За словами її представника, бренд Honor не буде проданий і залишиться у Huawei.

Сайт ITHome, який опублікував заяву Мінг-Чі Куо, видалив цю статтю, а співробітники Huawei вишукують в соцмережі Weibo публікації на її основі і залишають коментарі про те, що Honor залишається під крилом Huawei.

Логіка, яку висловлював Мінг-Чі Куо, цілком зрозуміла. Бренд Honor дуже успішний, але його розвитку заважає зв’язок з Huawei. З весни 2019 року Huawei знаходиться в США під санкціями через звинувачення в шпигунстві за користувачами на користь китайського уряду. 

Huawei заборонено співпрацювати з американськими компаніями і організаціями в інших країнах, що використовують компоненти і технології з США. В результаті цієї заборони Huawei, наприклад, не може ліцензувати Android з сервісами Google. Компанії доводиться встановлювати на смартфони Android з власними сервісами, а в кінці цього року на смартфонах Huawei і Honor з’явиться власна операційна система Huawei – HarmonyOS.

Продаж Honor дозволила виділити цей бренд в окремий бізнес, до якого у влади США не буде претензій. Смартфони Honor могли б проводитися з американських компонентів, і на них був би встановлений Android з сервісами Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.