Новини України та Світу

«Нова пошта» припинила надання послуги «Сейф-сервіс», через велику кількість шахраїв

Share

В кінці серпня «Нова пошта» запустила послугу для здійснення безпечних онлайн-угод між продавцями і покупцями «Сейф-сервіс», яка повинна була захищати від шахраїв як відправника, так і одержувача.

Однак щось пішло не так і «Сейф-сервіс» в своїх цілях почали активно використовувати ті самі шахраї, від яких дана послуга і повинна була захистити. В результаті з сьогоднішнього дня компанія «Нова пошта» прийняла рішення призупинити надання послуги «Сейф-Сервіс».

«З 7 жовтня 2020 року« Нова пошта » припиняє надання послуги «Сейф-сервіс». Послуга було запущено в тестовому режимі в серпні для здійснення безпечних онлайн-угод. Продавець замовляв послугу через мобільний додаток або бізнес-кабінет. При цьому грошові кошти за товар не йшли відразу на рахунок продавця, а резервувалися. Тільки після того, як покупець оглядав і забирав посилку, гроші перераховувалися на карту продавцеві. Послуга була зручна і корисна як для продавця, так і для покупця, тому користувалася попитом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, ми бачимо, що послугою почали зловживати шахраї. Вони нібито від імені «Нової пошти” надсилають клієнтам SMS-повідомлення з номером неіснуючої експрес-накладної та посиланням на підроблений сайт для оплати. Ми постійно блокуємо такі сайти і номери, але шахраї не зупиняються. Тому, щоб захистити своїх клієнтів, компанія вирішила призупинити дію послуги. При цьому всі угоди, які були створені клієнтами до моменту відключення послуги, будуть проведені в звичайному порядку »- відзначили представники« Нової пошти “.

Сервіс для продавців повністю безкоштовний, а покупець оплачує комісію за грошовий переказ в розмірі 10 гривень в тестовий період (тариф діяв до 12 жовтня 2020 року), незалежно від вартості товару. Роботу сервісу забезпечує фінансова компанія Пост Фінанс, яка є частиною групи компаній «Нова Пошта».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024