«Нова пошта» припинила надання послуги «Сейф-сервіс», через велику кількість шахраїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці серпня «Нова пошта» запустила послугу для здійснення безпечних онлайн-угод між продавцями і покупцями «Сейф-сервіс», яка повинна була захищати від шахраїв як відправника, так і одержувача.

Однак щось пішло не так і «Сейф-сервіс» в своїх цілях почали активно використовувати ті самі шахраї, від яких дана послуга і повинна була захистити. В результаті з сьогоднішнього дня компанія «Нова пошта» прийняла рішення призупинити надання послуги «Сейф-Сервіс».

«З 7 жовтня 2020 року« Нова пошта » припиняє надання послуги «Сейф-сервіс». Послуга було запущено в тестовому режимі в серпні для здійснення безпечних онлайн-угод. Продавець замовляв послугу через мобільний додаток або бізнес-кабінет. При цьому грошові кошти за товар не йшли відразу на рахунок продавця, а резервувалися. Тільки після того, як покупець оглядав і забирав посилку, гроші перераховувалися на карту продавцеві. Послуга була зручна і корисна як для продавця, так і для покупця, тому користувалася попитом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, ми бачимо, що послугою почали зловживати шахраї. Вони нібито від імені «Нової пошти” надсилають клієнтам SMS-повідомлення з номером неіснуючої експрес-накладної та посиланням на підроблений сайт для оплати. Ми постійно блокуємо такі сайти і номери, але шахраї не зупиняються. Тому, щоб захистити своїх клієнтів, компанія вирішила призупинити дію послуги. При цьому всі угоди, які були створені клієнтами до моменту відключення послуги, будуть проведені в звичайному порядку »- відзначили представники« Нової пошти “.

Сервіс для продавців повністю безкоштовний, а покупець оплачує комісію за грошовий переказ в розмірі 10 гривень в тестовий період (тариф діяв до 12 жовтня 2020 року), незалежно від вартості товару. Роботу сервісу забезпечує фінансова компанія Пост Фінанс, яка є частиною групи компаній «Нова Пошта».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.