В київському громадському транспорті починають тестування безконтактної оплати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно стало відомо, що приватний український перевізник, який називається “АВЕН-ЕЗЕР”, запровадив нову систему оплати, яка є повністю безконтактною та базується на системі “ПІК”. Наразі ця система встановлена лише в декількох маршрутках, але варто очікувати на те, що скоро вона буде встановлена і в інших видах транспорту.

Також відомо те, що платіжна система “ПІК” розроблена в рамках партнерства “Укргазбанку” та Mastercard (інформація взята з офіційного сайту). Як ви вже зрозуміли, для того, щоб розрахуватись, потрібно просто прикласти банківську картку, або ж ваш смартфон, який має підтримувати Google Pay або Apple Pay. Також приємним фактом є те, що використовувати можна будь-які карти, а не тільки Mastercard. Також ця система передбачає інтервал оплати в 7 секунд, аби пасажири випадково не оплатили свою поїздку двічі. Однак, якщо ви не прихильник нових технологій, то ви все ще можете оплатити проїзд готівкою.

Не варто забувати про користь та зручність, які приносить нова система оплати. Тепер водіям не треба буде відволікатись на розрахунок готівки, а отже ймовірність аварії суттєво падає. Для пасажирів це просто зручний спосіб розраховуватись та не чекати на те, поки готівка дійде до водія. З часом більша кількість маршрутних автобусів має перейти на систему оплати “ПІК”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.