Viber – найпопулярніший додаток для обміну повідомленнями для організації дистанційного навчання в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з результатами опитування серед батьків школярів, проведеного Офісом освітнього омбудсмена в Україні, Viber став найпопулярнішим додатком для організації дистанційного навчання. Майже 50% педагогів і навчальних закладів користуються месенджерами в навчальному процесі. 94% обирають Viber, 12,4% – Facebook і 10% – Telegram.

Опитування проводилося в період дистанційного навчання під час суворого карантину. У ньому взяли участь понад 8000 батьків дітей, які навчаються в закладах загальної середньої освіти з усієї території України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також Автономної республіки Крим. З 1 вересня 2020 року школи відновили свою роботу, втім, з істотними обмеженнями.

У новому навчальному році українці також планують користуватися месенджером в освітніх цілях. Так 77% українських користувачів Viber, які брали участь в опитуванні в офіційній спільноті Viber в Україні в кінці серпня, стверджують, що будуть використовувати додаток не тільки для спілкування з вчителями, а й з батьками та учнями водночас. Також 24% респондентів вказали, що використовують як мобільну, так і версію програми для комп’ютера в навчанні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того, щоб спростити процес організації дистанційного навчання за допомогою месенджерів, Viber ввів ряд нових функцій, які покращують комунікацію викладачів з учнями та батьками. Так з вересня цього року у всіх спільнотах в програмі можна проводити опитування в форматі вікторини, за допомогою яких можливо оцінювати знання підписників з певної теми. RakutenViber також додав реакції на повідомлення, щоб кожен користувач міг миттєво проявити себе. Крім того, спільноти — відмінний інструмент для обміну інформацією про освітній процес між учнями, батьками та вчителями. З їх допомогою користувачі можуть надсилати фотографії, відео, аудіо та інші формати матеріалів, необхідні до і після занять. Крім того, студенти й викладачі можуть навчатися і ставити питання, якщо це необхідно, за допомогою особистих або групових повідомлень/дзвінків.

Також для того, щоб допомогти вчителям навчитися адмініструвати спільноти та показати, як можливо використовувати додаток в навчальному процесі, Viber створив окрему спільноту для викладачів. У ній публікується остання інформація про оновлення платформи й те, як їх можна використовувати в навчальному процесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.