Львів купує 250 електроавтобусів у концерна “Електрон”

Вчора у Львові було підписано меморандум про закупівлю 250 автобусів, яка має відбутись у найближчі три роки. Закупівля автобусів має відбутись для оновлення міського транспорту. Щодо 250 одиниць транспорту, то 50 з них має закупити місто, а — 200 приватні перевізники. Цей документ підписала Львівська міська рада, концерн “Електрон” та приватний перевізник “Екопастранс”, який і планує купити 200 електроавтобусів.

Також цікавим фактом є те, що зараз один з електроавтобусів виробництва концерну “Електрон” проходить тестування у Львові. Що стосується вигідності електротранспорту, то не варто забувати, що собівартість одного кілометра для тролейбуса або ж автобуса становить 22-24 грн, у той час як електроавтобус коштуватиме 8 грн за кілометр. Також відомо, що планується замінити абсолютно весь автопарк. Саме через це приватні перевізники закупили 200 електроавтобусів.

Також не варто забувати, що на початку вересня цього року концерн “Електрон” підписав цікавий контракт, за умовами якого концерн має надати Львову 10 нових трамваїв, які мають довжину 30,2 метра. Закупівля має відбуватись у рамках проекту, який називається “Міський громадський транспорт України” та який фінансується Європейським інвестиційним банком. У будь-якому випадку всі ці дії мають значною мірою покращити ситуацію з громадським транспортом у Львові, яка є вкрай важливою для всіх жителів міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.