Новини України та Світу

США знову наносить удар по Huawei. Це може бути кінець

Share
Час читання: < 1 хв.

Адміністрація Трампа в США продовжує торгову війну з Китаєм, регулярно вводячи нові санкції проти Huawei. Згідно нової інформації, Сполучені Штати планують включити в чорний список найбільшого китайського виробника напівпровідників компанію SMIC.

SMIC використовується американське обладнання для виробництва чіпів. Якщо компанія буде додана в чорний список, це може завдати непоправної шкоди не тільки SMIC, а й іншим компаніям, включаючи Huawei. Справа в тому, що SMIC виробляє бюджетні чіпсети HiSilicon Kirin. На даний момент SMIC залишається єдиним варіантом для Huawei.

Міністерство оборони США розглядає питання про те, чи допомагає виробник мікросхем SMIC військовому і оборонному апарату Китаю. У свіжому звіті стверджується, що SMIC працювала з великою китайською оборонною компанією, а також що університети Китаю, пов’язані з військовими, проводили розробки з використанням технологій SMIC. Однак компанія SMIC вже спростувала ці звинувачення.

Корпорація Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), що базується в Шанхаї, була заснована в 2000 році. Нещодавно вона привернула близько 7,8 мільярдів доларів в ході другого раунду фінансування. Це розміщення акцій стало найбільшим в Китаї за останні 10 років.

Хоча компанія входить в п’ятірку найбільших виробників напівпровідників у світі, вона сильно відстає від своїх конкурентів з точки зору технологій. У той час як TSMC і Samsung почали виробництво 5-нм чіпсетів, SMIC все ще використовує 14-нм техпроцес при виробництві чіпів для смартфонів.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: HuaweiСША
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024