США знову наносить удар по Huawei. Це може бути кінець

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Адміністрація Трампа в США продовжує торгову війну з Китаєм, регулярно вводячи нові санкції проти Huawei. Згідно нової інформації, Сполучені Штати планують включити в чорний список найбільшого китайського виробника напівпровідників компанію SMIC.

SMIC використовується американське обладнання для виробництва чіпів. Якщо компанія буде додана в чорний список, це може завдати непоправної шкоди не тільки SMIC, а й іншим компаніям, включаючи Huawei. Справа в тому, що SMIC виробляє бюджетні чіпсети HiSilicon Kirin. На даний момент SMIC залишається єдиним варіантом для Huawei.

Міністерство оборони США розглядає питання про те, чи допомагає виробник мікросхем SMIC військовому і оборонному апарату Китаю. У свіжому звіті стверджується, що SMIC працювала з великою китайською оборонною компанією, а також що університети Китаю, пов’язані з військовими, проводили розробки з використанням технологій SMIC. Однак компанія SMIC вже спростувала ці звинувачення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корпорація Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), що базується в Шанхаї, була заснована в 2000 році. Нещодавно вона привернула близько 7,8 мільярдів доларів в ході другого раунду фінансування. Це розміщення акцій стало найбільшим в Китаї за останні 10 років.

Хоча компанія входить в п’ятірку найбільших виробників напівпровідників у світі, вона сильно відстає від своїх конкурентів з точки зору технологій. У той час як TSMC і Samsung почали виробництво 5-нм чіпсетів, SMIC все ще використовує 14-нм техпроцес при виробництві чіпів для смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.