З’явилась інформація про те, коли в України впадуть ціни на мобільний зв’язок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно НКРЗІ (державний регулятор мобільного зв’язку в Україні) намагався знизити ставку на підключення інтернету з дванадцяти копійок до восьми на хвилину. Однак, ця спроба була вельми невдалою, оскільки викликала неабияке обурення зі сторони українських мобільних операторів та була скасована. Проте, з’явилась інформація про те, що цього разу все буде по-іншому і на користувачів Інтернету чекають нижчі ціни, ніж ті, які були раніше.

Для початку варто розібратись з тим, що таке ставка інтерконекту. Отже, ставка інтерконекту — це ціна дзвінків з мережі одного певного оператора на мережу іншого оператора. Зараз вона становить дванадцять копійок, як було написано раніше. Однак, ціна буде знижуватись поетапно — спочатку вона впаде до десяти копійок за хвилину у 2021 році, а на початку 2022 буде становити вже вісім копійок. Приємним фактом є те, що ціна дуже активно падає. Так, ще у 2014 році вона становила захмарні 36 копійок, хоча собівартість не перевищувала й три копійки.

У зниженні ціни є необхідність, оскільки це допоможе позбавитись “клубного ефекту”, який полягає у тому, що українці переважно здійснюють дзвінки у межах своєї мережі. Зменшення ставки інтерконекту дозволить забути про цю проблему (якщо не остаточно то в більшій мірі точно). Але певний опір виник зі сторони мобільних операторів. Ідею підтримав тільки Lifecell, хоча Київстар активно виступав проти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.