НБУ вилучає з обігу монети номіналом 25 копійок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національний банк України нещодавно представив зміни у валюті, а саме у банкнотах та монетах. Зміни направлені на покращення грошового обігу національної валюти, що призведе до спрощення розрахунків та операцій. Отже, монети номіналом 25 копійок, а також всі банкноти, які ввели в обіг до 2003 року, перестають бути засобом для здійснення купівлі готівкою, а з обігу вийдуть першого жовтня 2020 року. Також важливим пунктом є те, що НБУ також буде активно виводити з обігу паперові банкноти номіналом 1 та 2 гривні, а також одну гривню зразка 1996 року, замінюючи їх на відповідні монети 2018 року.

Замісник Голови НБУ Олексій Шабан заявив, що Національний банк продовжує налагоджувати готівковий обіг валюти та підводити його під світові стандарти. Також він заявив, що основна ціль такої зміни — підвищення зручності проведення операцій, розрахунків та купівлі. Також Олексій Шабан розповів, що таким чином банкнотно-монетний ряд скоротиться з 17 номіналів до 12 — 6 для монет та 6 для банкнот.

Крім того, потрібно розуміти, що банкноти зразка 2003 року вже, фактично, не виконують свою функцію, оскільки їх залишилось лише 1,8% від загальної кількості банкнот в обігу. Також НБУ розповів, що завдяки цим змінам вдалось знизити державні витрати. Щодо терміну, коли монети номіналом 25 копійок та банкноти номіналом одна та дві гривні вийдуть з обігу, то все так, як було сказано вище — вони вийдуть з обігу 1 жовтня 2020 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.