Держенергоефективності України планує впровадити домашні системи накопичення енергії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно в одному інтерв’ю Голова держенергоефективності України Костянтин Гура розповів про цікаві акумуляторні системи для накопичення електроенергії, які допоможуть прийти до цілковитої автономності та енергонезалежності багатьом людям, які займаються сільським господарством. Крім того, Костянтин Гура нагадав про комбінацію з сонячних панелей та акумуляторів для накопичення енергії, завдяки чому енергію можна споживати у будь-який час дня — вдень та навіть вночі, коли сонячні панелі не виробляють енергію зовсім.

Такі цікаві системи є джерелом постійного струму, який неймовірно необхідний у тих районах, де централізоване енергозабезпечення часто виходить з ладу. Крім того, Костянтин Гура вважає, що для заохочення людей до використання таких систем, держенергоефективності розглядає можливість розширити програму відомих “теплих кредитів”. Це справді може виявитись правильним рішенням, оскільки такий підхід до заохочення населення можна було побачити у багатьох країнах Європи.

Нагадуємо, що за статистикою за перше липня 2020 року понад 25600 українських господарок використовують електроенергію з сонячних панелей. Кількість грошей, які вклали в альтернативні джерела енергії — понад 520 млн євро. Загальна потужність становить 658 МВт. Також відомо, що впродовж другого кварталу близько 1500 домогосподарок перейшли на альтернативні джерела енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.