Українська Wikipedia отримала велике оновлення дизайну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українську Wikipedia відчутно оновили, змінивши найпопулярнішу за переглядами стартову сторінку. Саме її найчастіше відвідують українські користувачі, а вже після цього переходять до читання тих матеріалів, які їх цікавлять. Від її продуманості та зручності залежить користувацький досвід дуже великої кількості людей. 

Спершу оновлене дизайнерське рішення було запропоноване активним користувачем, після цього воно було схвалене спільнотою Wikipedia в Україні. Сторінка тепер виглядає набагато сучасніше та простіше – немає зайвої символіки та інших речей, які не потрібні та відволікають увагу, при цьому збережена попередня функціональність. 

Також ми дізналися від адміністратора української Wikipedia, Назара Токара, що всі справді великі зміни ухвалює спільнота, і його не погоджує головний офіс Wikipedia. Цей офіс перерозподіляє донейти на розділи різних країн та вирішує більш глобальні питання – у першу чергу, розвитком Wikipedia та комунікацією. Він також додав, що всі мовні розділи майже повністю автономні і залежать від відповідних спільнот. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спільнота пропонує досить велику кількість нововведень. Для прикладу, у Wikipedia вже є сайти, занесені у чорний список, що означає, що матеріали з них не будуть використовувати. Є також спеціальний список, у який внесені недостатньо авторитетні джерела. Також можуть додати так звані “сумнівні” джерела, список яких буде формувати добровільна патрульна служба української Wikipedia. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.