З 1 листопада українцям будуть видавати електронні візи, консульський збір тепер 20$

В Україні розпочато експлуатацію підсистеми е-Віза, розроблену вченими НАН України
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Міністерстві іноземних справ України повідомили, що вже першого листопада цього року українці зможуть отримати електронну візу значно простіше завдяки введенню нової процедури. Буквально сьогодні була ухвалена відповідна ініціатива Міністерства іноземних справ. 

Нововведення, запропоноване Міністерством іноземних справ дозволить легше проходити процедури, необхідні для отримання віз, а також електронні візи тепер будуть видавати відчутно швидше, ніж це було до цього – тепер електронну візу можна буде отримати лише протягом одного робочого дня у випадку використання прискореної процедури зі в два рази вищою ціною та лише протягом трьох робочих днів при проходженні звичайної процедури. Нагадаємо, що раніше цей термін досягав дев’яти днів. 

Також тепер, окрім разової електронної візи, буде доступна дворазова електронна віза. Ще одним справді приємним нововведенням стали значно нижчі тарифи на консульський збір – тепер разова електронна віза коштує 20 доларів, а не 85, як це було раніше, а дворазова – 30 доларів, що все одно майже у три рази менше, ніж коштувала одноразова до цього. Слід також нагадати, що електронні візи доступні іноземцям вже два роки, у список входять 46 країн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.