Мінінфраструктури підготувало законопроект про роботу маршруток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після законодавчого врегулювання сегмента таксі Міністерство інфраструктури України вирішило зайнятися сегментом маршрутних таксі (вони ж «маршрутки»), розробивши законопроект, спрямований на суттєве покращення якості громадського пасажирського автотранспорту. Зокрема, він покликаний вирішити проблеми з нестачею сучасних автобусів середньої та великої пасажиромісткості, недотриманням графіку руху громадського транспорту і т.п.

Новим законопроектом пропонується:

  • зробити відповідальними за організацію пасажирських перевезень в межах району обласну держадміністрацію або ОТГ;

  • перевозити пасажирів автомобільними маршрутами, лініями, маршрутами міського електричного транспорту;

  • впровадити систему отримання оплати за такі послуги і фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам;

  • забезпечити підтримку екологічного транспорту;

Завдяки цьому замовником перевезень стане місцеве самоврядування, а міста зможуть закуповувати транспортні послуги та платити за кілометраж. Закупівля транспортної послуги буде проходити через Prozorro за принципом кілометражу. Тобто предмет закупівлі – конкретний маршрут з конкретним кілометражем, справедлива ціна визначається місцевим самоврядуванням і в підсумку торгів, але прописані і критерії на вимогу якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З переходом на принцип закупівлі кілометражу повинна зникнути проблема дискримінації пільгових пасажирів, так як перевізник отримує оплату в будь-якому випадку і йому все одно, скільки він перевозить пільговиків. Також можна буде вимагати встановлювати валідатори для оплати банківською карткою і «Карткою киянина», так як це не вплине на дохід перевізника. Також, якщо місто є організатором, є більше можливостей штрафувати за невиконання умов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.