Депутати пропонують «стимулювати IT-галузь»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Народні депутати України від фракцій «Слуга народу» і «Батьківщина» розробили законопроект, покликаний стимулювати розвиток української IT-галузі. Законопроект щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії інформаційних технологій вже зареєстрований в ВРУ. За словами депутатів, він допоможе Україні в найближчі роки досягти європейського і світового лідерства в індустрії інформаційних технологій.

Законопроект пропонує встановити особливі умови оподаткування доходів працівників, які працюють в IT-секторі за умовами КЗпП. Спеціальні умови пропонується запровадити у період з 2 021 до кінця 2030 року. При цьому податкове навантаження на зарплати пропонується встановити на рівні 10%: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) знизити з нинішніх 18% до 5%; єдиний соціальний внесок – з 22% до 5%; військовий збір – зовсім усунути. Крім того, додатково пропонується знизити і податок на прибуток з використанням коефіцієнта 0,5, тобто 9% замість нинішніх 18%.

Щоб скористатися зазначеними податковими пільгами, компанія повинна відповідати ряду критеріїв протягом чотирьох послідовних звітних (податкових) кварталів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Працювати по зазначеному переліку видів економічної діяльності (6 видів згідно з КВЕД);

  • Отримувати не менше 90% доходів від здійснення зазначених видів економічної діяльності;

  • Питома вага витрат на оплату праці повинна бути не менше 50%;

  • Не мати податкового боргу;

  • Не бути визнаним банкрутом відповідно до закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.