Мінінфраструктури підготувало новий законопроект про роботу таксі

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що його міністерство підготувало новий законопроект, який регламентуватиме роботу служб таксі в Україні.

За його словами, в новому проекті враховані всі недоліки законодавства, через які за ринком пасажирських перевезень відсутній належний контроль. Ознайомитися з законопроектом і внести зауваження і пропозиції може кожен бажаючий — зробити це можна на офіційному сайті міністерства.

На даний момент у нашій країні працює безліч служб таксі. За останніми підрахунками кількість людей, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі, досягає 220 тисяч, що становить 1,1% від економічно активного населення країни. При цьому значна частина перевізників надають послуги незаконно, оскільки не мають ліцензії або не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. За деякими даними кількість таких таксистів досягає 98%.

Щорічний оборот ринку внутрішніх перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення складає близько 40 млрд гривень на рік. Відповідно, за весь час існування служб таксі бюджет України недоотримав величезні кошти. Новий законопроект повинен виправити цю ситуацію і вивести пасажирські перевезення з тіні.

Зокрема, новий законопроект передбачає прості та прозорі правила виходу на ринок: скасування ліцензування для внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення і заміну його на повідомлення про початок такої діяльності. Можливість ведення діяльності в сфері перевезень пасажирів на замовлення на основі патенту, який можна придбати терміном на один місяць або рік. Забезпечення надходжень податків і зборів від ведення такої діяльності, їх розмір попередньо оцінюється в суму близько 800 млн грн на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.