Про п’ять компонентів навчання цифрової грамотності- розповіли в Мінцифри

Цифрова грамотність, якій за три роки планують навчити 6 млн українців, має 5 компонентів і стосується пошуку інформації, створення цифрового контенту та онлайн-безпеки. Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, передає УНН.

“У Міністерства цифрової трансформації є велика мета – навчити 6 млн українців цифровій грамотності за 3 роки. Цифрова грамотність, по суті, має 5 компонентів. Для того, щоб було простіше запам’ятати: перший – це пошук інформації, другий – це комунікація, колаборація (тобто, фактично все, що відбувається в онлайні). Це робота з електронною поштою, соціальними мережами, тощо. Третій – це створення цифрового контенту. Четвертий – це онлайн-безпека і п’ятий – це вирішення невеликих технічних проблем самостійно”, – сказала Валерія Іонан.

Вона зазначила, що у грудні 2019 року вони провели дослідження, яке показало, що 53% українців мають цифрову грамотність нижче базового рівня. Щоб виправити це – створили проект “Дія. Цифрова освіта”.

Нагадаємо, на впровадження системи електронного документообігу у Раді вже витратили майже 19 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.