З 1 вересня Інтертелеком припинить роботу в 9 областях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця «Велика трійка» мобільних операторів (Vodafone, Kyivstar, Lifecell) приступила до розширення покриття мереж 4G LTE (ліцензії для запуску 4G LTE в діапазонах 800-900 мГц вони отримали ще в березні, заплативши за них сумарно понад 600 млн грн) , а конфлікт між НКРЗІ та «Інтертелекомом», як відомо, давно вичерпаний. Доля одеського CDMA-оператора як і раніше залишається туманною, а нещодавня заява «Інтертелекому» оптимізму не вселяє.

5 серпня оператор оголосив обмеження надання послуг у певних областях України у майбутньому. Якщо ж точніше, то з 1 вересня «Інтертелеком» обмежить роботу в дев’яти областях: Львівській, Волинській, Тернопільській, Рівненській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій. Це пов’язано з відмовою від використання частини радіочастотного ресурсу – відповідні зобов’язання компанія взяла на себе в рамках підписаного з іншими операторами угоди про рефармінг частоти в діапазоні 800-900 МГц.

І хоча Інтертелеком прямо не говорить, що більше не претендує на ліцензію для будівництва власної мережі 4G в діапазоні 900 МГц, як планував спочатку, це чітко читається в рядках з їх прес-релізу. У Інтертелеком ще раз підкреслюють, що не мають ніяких претензій до НКРЗІ та зобов’язуються виконати всі умови угоди про рефармінг (тобто, звільнити частоти), чітко даючи зрозуміти, що конфлікт (оператор не заплатив за ліцензію) повністю вичерпаний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.