Прототип зорельота SpaceX Starship здійснив перший успішний «стрибок»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лише через два дні після повернення Crew Dragon на Землю компанія Space X продовжила випробування свого не менш амбітного свого творіння – космічного корабля Starship. Перервавши низку невдалих спроб запуску, п’ятий серійний прототип апарату успішно здійснив свій перший політ над стартовим майданчиком.

SpaceX, нарешті, вдалося підняти тестову версію космічного корабля з повнорозмірними паливними баками на висоту 152 метра і успішно посадити його назад. Корабель Starship компанія планує побудувати для доставки людей на Місяць і Марс. Випробування проходив «макет», оснащений всього одним двигуном Raptor замість необхідних шести. Глава компанії Ілон Маск порівняв його з водонапірною баштою, але при цьому підкреслив, що задоволений результатами випробувань.

«[Політ на] Марс стає справжнім. Прогрес прискорюється », – написав мільярдер в своєму Twitter-блозі.

За даними SpaceX, габарити остаточної версії космічного корабля з шістьма двигунами Raptor досягне 120 метрів у висоту і близько 10 метрів в діаметрі. При цьому, як стверджують розробники, він буде здатний перевозити понад 100 тонн вантажу на низьку навколоземну орбіту. Для міжпланетних перельотів на Starship планують встановити гігантський ракетний прискорювач Super Heavy.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.