Microsoft веде переговори про покупку TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відоме видання The New York Times повідомляє, що в даний час Microsoft веде переговори про покупку американських операцій популярного відео-додатку TikTok.

Звіт з’явився незабаром після того, як Bloomberg повідомив, що президент Дональд Трамп планує натиснути на китайську компанію ByteDance, яка володіє TikTok, щоб та відмовилася від своєї частки в додатку. Чарльз Гаспаріні з Fox Business Network також повідомив, що Білий дім «глибоко стурбований» покупкою, особливо, якщо будь-які китайські інвестори будуть тримати частку, що залишилася.

Позиція Трампа проти TikTok збігається з його метою позбавити США від китайських технологічних компаній, які, на його думку, використовують технології, щоб шпигувати за американцями за допомогою збору даних. США не єдина країна, яка висловлюється щодо TikTok. Індія заборонила додаток через подібні проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До цього оголошення TikTok, як повідомляється, вже вела переговори з інвесторами про те, як продати версію програми в США і про можливість придбання її іншою технологічною компанією. TikTok оцінюється від 50 до 100 мільярдів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.