Як Huawei планує захопити ринок планшетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після санкцій зі сторони США, які наклали на Huawei справді відчутні обмеження (у перше чергу з сервісами компанії Google), компанія почала набагато активніше просувати свої продукти, ставлячи меншу націнку та намагаючись продати їх саме за рахунок вигідної ціни. Як не дивно, ця політика не так відбилась на смартфонах, як на планшетах, і варто розібратися в тому, чому так сталося і якими будуть наслідки для ринку. 

Для початку варто згадати, як саме компанія Huawei почала проявляти себе на ринку планшетів. На мою думку, нова ера планшетів Huawei розпочалася випуском Huawei MatePad Pro 10.8, головними перевагами якого стали безрамковий дисплей з високою роздільною здатністю QuadHD+, флагманський чіпсет Kirin 990, а також підтримку чохла-клавіатури та стилуса – і все це за ціну, втричі меншу за аналоги від Apple та Samsung (iPad Pro 2020 та Samsung Galaxy Tab S6). При цьому у планшета чудова автономність, камера, маленька товщина (лише 7.2 міліметра), але при цьому є один, на мою думку, мінус у вигляді фронтальної камери, врізаної в дисплеї. Якщо це, а також відсутність сервісів Google – не мінус, можна сміливо брати цей планшет, як заміну iPad Pro 2020 та Galaxy Tab S6. 

Наступна модель, на яку варто звернути увагу – Honor V6, більш доступна модель, анонсована під суббрендом Huawei. У ній встановлений такий самий акумулятор, менший дисплей з діагоналлю 10.4 дюйма з роздільною здатністю 1200 х 2000 пікселів, а також простіший чіпсет Kirin 985 5G. У планшета є всі фішки планшета потипу підтримки чохла-клавіатури, стилуса, а також безрамкового дисплея, при цьому ще й без фронтальної камери в дисплеї, оскільки вона розташована на рамці. Особисто мені здається, що користувачам, для яких не критична висока продуктивність (а різниця між топовим Huawei MatePad Pro та Honor V6 у цьому плані невелика), варто вибрати саме цю модель, адже заявлена ціна на неї буквально майже вдвічі нижча, ніж на флагманську. Є три варіанти пам’яті на вибір – 6/64 ГБ, 6/128 ГБ та 8/256 ГБ, і особисто я раджу вибрати середню модель. Мінус у вигляді відсутності сервісів Google є у всіх планшетів компанії. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І ще одна модель, яка вийшло зовсім недавно і про яку варто згадати – Huawei MatePad 10.8. Це той самий Huawei MatePad Pro, але у трохи старішому дизайні, який, на мою думку, кращий за новий через відсутність фронтальної камери в дисплеї. Є підтримка чохла-клавіатури та стилуса, флагманський чіпсет Kirin 990 та QuadHD-дисплей. При цьому є три варіанти по пам’яті – 6/64 ГБ та 6/128 ГБ. Тут, знову ж таки, ідеальним варіантом є середня комплектація. У моделі є підтримка Wi-Fi 6+ та акумулятор об’ємом 7500 мАг, який повинен зробити цей планшет ще автономнішим, ніж Huawei MatePad Pro, а також швидка зарядка потужністю 22.5W. Ця модель коштує 342 долари за молодшу версію, а топова при цьому коштує 457 доларів, і саме її я найбільше раджу купувати, якщо потрібна максимальна продуктивність за доступну ціну, але неважливі сервіси Google та якість зйомки. 

На мою думку, саме ці три моделі найкраще відображають плани компанії Huawei по захопленню ринку планшетів. По факту, на цьому ринку компанія Samsung випускає хоч і непогані, але дорогуваті, як за свої характеристики, планшети, і з Apple така сама ситуація. Xiaomi випустила дешевий планшет Xiaomi Mi Pad 4 у 2018 році і після цього не оновлює свій модельний ряд, і по суті, на ринку з доступними і справді хорошими планшетами залишилася лише Huawei, але при цьому для багатьох користувачів є суттєвий недолік у вигляді відсутності сервісів Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.