Apple відзвітувала про рекордний прибуток за третій фінансовий квартал 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple відзвітувала про доходи за третій фінансовий квартал 2020 року, який відповідає другому календарному кварталу року. Результати перевершили очікування аналітиків Уолл-стріт.

Виручка Apple за цей період склала $ 59,7 млрд, а чистий квартальний прибуток – $ 11,25, або $ 2,58 на акцію. Для порівняння в третьому кварталі 2019 року виручка Apple склала $ 53,8 млрд, а чистий квартальний прибуток – $ 10,0 млрд, або $ 2,18 на акцію.

Валовий прибуток за квартал склав 38,0% в порівнянні з 37,6% за аналогічний період минулого року, при цьому на міжнародні продажі доводилося 60% виручки. Apple також оголосила про щоквартальну виплату дивідендів у розмірі $ 0,82 на акцію, яка буде виплачена існуючим акціонерам 13 серпня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Рекордний червневий квартал Apple був обумовлений двозначним зростанням як продуктів і послуг, так і зростанням в кожному з наших географічних сегментів», – заявив Тім Кук під час свого виступу перед інвесторами.

Крім того, Apple вирішила провести поділ акцій 4:1, після того як вартість одного цінного паперу AAPL перевищила $ 400. Поділ для акціонерів вступить в силу з 24 серпня, а торгівля з поправкою на дроблення почнеться 31 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.