Кабмін прийняв нові правила тестування на коронавірус для громадян з країн червоної зони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові правила з тестування громадян України та іноземців, які прибувають з країн червоної зони, прописані в постанові №641 від 22 липня і вступають в силу з 1 серпня.

До цього моменту влада визнавали результати ПЛР-тестів, які були проведені тільки в українських лабораторіях. Тепер мандрівники, які не бажають проходити 14-денну самоізоляцію під контролем додатка «Дій вдома» або обсервацію в спеціальних установах, можуть зробити тест на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) за кордоном.

Тест повинен бути зроблений не більш ніж за 48 годин до в’їзду в Україну. При отриманні негативного результату, що свідчить про відсутність захворювання, мандрівник звільняється від обов’язкового 2-тижневого карантину. З 1 серпня також починає діяти нова класифікація розподілу країн на червону і зелену зони на підставі числа нових випадків виявлення COVID-19.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У червоний список вноситимуть держави, де число нових випадків на 100 тис. Населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні або приріст числа хворих за останні 14 днів перевищує аналогічний за попередні 14 днів на 30%. Список країн із значним поширенням COVID-19 буде формуватися МОЗ України та оновлюватися кожні 7 днів.

Після приїзду з країн червоного списку необхідно буде пройти 14-денну обсервацію, самоізоляцію або пред’явити результат ПЛР-тесту на коронавірус з негативним результатом, який зроблений в лабораторії України або зарубіжної лабораторії не більше ніж за 48 годин до в’їзду в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.