Кіберполіція викрила організаторів нелегального онлайн-обмінника криптовалют

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники кіберполіції Хмельницької області викрили двох осіб, які організували веб-ресурс для незаконних фінансових операцій. Правопорушниками виявилися двоє громадян України вікомі 35 і 45 років.

Правопорушники створили сайт, який надавав можливість обміняти гривню на криптовалюту й інші електронні валюти, в тому числі такі, обіг яких заборонено в Україні. Кіберполіції встановила ряд банківських рахунків і рахунків електронних платіжних систем, через які проводились незаконні операції.

Правоохоронці провели три санкціоновані обшуки за адресами проживання правопорушників. В результаті було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки. Вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. Слідчі дії тривають.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даним фактом порушено кримінальне провадження у ст. 200 ( «Незаконні дії з документами на переказ платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення») і за ст. 209 ( «Легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом») Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, що 1 липня кіберполіції зловила під Києвом майнера криптовалют, які вкрали електроенергію на 500 тис грн. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.