Київрада планує встановити безкоштовні зарядні станції для електромобілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київрада вирішила відкрити свій внутрішній двір для загального користування – незабаром кияни та гості столиці зможуть використовувати (тільки у вихідні та святкові дні) прилеглу до будівлі офісу територію за адресою вул. Хрещатик, 36 для парковки власних легкових автомобілів. Відповідне рішення депутати київської міської ради прийняли на пленарному засіданні 28 липня.

Ідеться про документ, який носить назву «Про особливості використання території у подвір’ї комплексу адміністративних будівель Київської міської ради у вихідні та святкові дні, деякі заходи для стимулювання розвитку електротранспортної інфраструктури та інші організаційні питання».

Рішення також передбачає облаштування на території окремих місць для паркування електричних автомобілів із зарядними станціями для їх зарядки. Найцікавіше те, що цими зарядними станціями можна буде користуватися абсолютно безкоштовно. На жаль, ніяких конкретних подробиць про проект поки немає, але можна сміливо припустити, що це будуть звичайні (не високошвидкісні) зарядні станції і їх буде небагато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Прокопіва, паркуватися можна буде з 8:00 до 22:00, а головні умови доступу до парковці Київради – наявність вільних місць і дотримання правил відвідування території (не порушувати громадський порядок, зберігати чистоту, розміщувати авто відповідно до розмітки).

Нагадаємо, на початку року в силу вступив закон про інфраструктуру для електромобілів, який ввів зелені номера, нові дорожні знаки та штрафи за незаконну парковку на зарядних станціях автомобілів з ДВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.