Razer: ринок ігрової периферії в Україні має великий потенціал

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Razer добре відома українським користувачам як виробник ігрових девайсів, ноутбуків і навіть смартфонів. Про те, як зараз почувається цей виробник і як йдуть його справи в Україні і на світовому ринку, ми вирішили поспілкуватися з Ігнасіо Суні — віце-президентом Razer з продажу та маркетингу в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка).

Як пандемія COVID-19 вплинула на роботу Razer? З якими ринковими змінами ви вже зіткнулися?

Під час регіональних карантинів і переходу в режим «домашнього офісу», ми помітили значне збільшення кількості часу, який люди проводять за своїми комп’ютерами, працюючи, спілкуючись з друзями та родиною чи граючи. Інформацію про гравців ми отримали від Steam та Epic, адже вони реєстрували реєстрували рекордну кількість користувачів. Відповідно, попит на нашу продукцію різко зріс, починаючи з того, що гравці оновлювали свої конфігурації, у домашніх працівників з’явилася необхідність в хорошій клавіатурі, а у сімей і геймерів — у хорошій веб-камері для відеодзвінків і стрімів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з переходом співробітників на віддалену роботу, як це вплинуло на продажу? Які пристрої продавалися найкраще?

Перевести співробітників на роботу з дому було не надто складно. Як глобальна компанія з практикою відкритого і частого спілкування, ми регулярно спілкувалися через Teams, електронну пошту та телефон, працюючи в різних часових поясах так, як це зручно всім. Всі наші співробітники використовують наші ноутбуки Razer Blade, як робочі системи, і ми масово користуємося хмарними сховищами для групових проектів, тому для наших співробітників було досить просто «побудувати» свій новий домашній офіс. Якщо потрібно, щоб хтось знаходився в офісі в Гамбурзі, це було ретельно скоординовано, щоб мінімізувати кількість людей в будівлі і підтримувати ефективну соціальну дистанцію.

Спираючись на ваші дані, як ви може охарактеризувати український ігровий ринок?

Українські геймери люблять нові технології. І ми любимо їх ентузіазм з приводу наших продуктів. А розвивати нові ідеї буває справді складно . Наприклад, коли ми вперше представили свої власні клавішні перемикачі, було багато дискусій про те, чи є перевага між перемикачем Razer або будь-яким іншим від відомих виробників. Але в Україні геймери просто люблять щось нове.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.