Viber, Facebook Messenger і Telegram: Названо найпопулярніший месенджер серед українців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно відбулося дослідження, яке визначило, яким месенджером українці користуються найактивніше. Найбільш популярним знову, як і раніше, виявився Viber. Він встановлений на смартфонах у 99% респондентів, що навіть більше, ніж в попередньому дослідженні (там було дев’яносто п’ять). Опитування проводилося в кінці червня серед 525 випадкових людей, агентством InMind. Це були люди від 18 до 55 років, які користуються інтернетом, мають смартфонами і проживають в містах з населенням понад 50 тисяч осіб. Також популярні Facebook Messenger і Telegram. Трохи нижче в рейтингу WhatsApp і Skype, які є на телефонах приблизно у половини українців.

Viber однаково популярний як в дрібних, так і в великих містах. Він є практично у всіх людей у ​​віці від 25 до 34 років. Сплеск активності використання месенджера відбувся під час піку карантину, викликаного пандемією китайського коронавіруса COVID-19, в травні поточного року. Приріст склав двадцять вісім відсотків у порівнянні з початком року. Люди почали значно частіше користуватися різними функціями групового спілкування, наприклад, груповими дзвінками і конференціями. Нагадаємо, що як раз під час карантину ці функції були сильно розширені, наприклад, з’явилася функція групових відеодзвінків, в яких могло брати участь до двадцяти чоловік. Це була оцінена по достоїнству багатьма українцями.

Також Viber в травні запустив функцію, яка стоїть на варті вашої приватності – повідомлення, що автоматично видаляються. Працює функція просто. Будь-який учасник особистого листування або ж групового чату, надсилаючи повідомлення, може встановити таймер для будь-якого тексту, відео, фото або ж іншого типу файлу. Таймер автоматичного знищення може бути заданий на секунди, хвилини, години, навіть добу після того, як одержувач його побачить. Відновити дане повідомлення буде неможливо ніякими методами. Основною мотивацією було зробити свій месенджер ще більш захищеним, а також захистити листування користувачів від потенційних загроз, таких, як несанкціонований доступ третіх осіб до секретної, конфіденційної листуванні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.