Реальні знімки Марса перетворили в документальний 4K-фільм (відео)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Людство з кожним роком стає все ближче до Марсу. З 2012 року там працює пересувна наукова лабораторія Curiosity, а в кінці липня на Червону планету відправиться новий ровер NASA Perseverance. Використовуючи десятки знімків, опублікованих космічними агентствами, компанія ElderFox Documentaries створила міні-фільм в 4К, який дозволяє побачити Марс своїми очима.

Отримання зображень з Марса у високій роздільній здатності – це одна з головних проблем, яку вченим тільки належить вирішити. Велику частину часу ровер Curiosity веде передачу зі швидкістю 32 кілобита в секунду. Є ще орбітальний апарат Mars Reconnaissance Orbiter, що дозволяє значно розширити канал. Так, кожні 24 години і 39 хвилин (один марсіанський сол) всього на 8 хвилин швидкість можна підняти до 2 МБ / c. Однак і цього недостатньо для передачі відео високої роздільної здатності. Втім, на Марсі майже нічого не відбувається, тому часто і фотографії досить, щоб передати атмосферу.

Представлене відео було «склеєне» з безлічі панорам високої роздільної здатносі, отриманих вченими за багато років спостереження за Червоною планетою. Всі зображення статичні, але за рахунок правильного монтажу створюється відчуття рухомої картинки, ніби оператор стояв на Марсі і знімав краєвиди. У підсумку за допомогою представленого ролика можна краще відчути місцеву обстановку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.