Стів Возняк подав в суд на YouTube через відео з фейковими роздачами Bitcoin

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стів Возняк, один із засновників компанії Apple, подав в суд на відеохостинг YouTube через те, що платформа дозволяє використовувати його ім’я та впізнаваність під час фальшивих роздач криптовалют. Згідно із судовим позовом, який поданий у Верховний суд Каліфорнії, шахраї розміщують відео на YouTube, де стверджується, що Возняк роздає Bitcoin. У роликах стверджується, що “якщо відправити криптовалюту на вказану адресу, Возняк поверне вдвічі більше”. 

У позові сказано, що на платформі регулярно транслюють шахрайські відеоролики та рекламні матеріали, у яких використовуються фейкові зображення та відеозаписи позивача Стіва Возняка та інших відомих підприємців технологічної галузі, у яких виманюють у користувачів платформи YouTube мільйони доларів. До заяви прикріплені скріншоти та відео, в яких рекламуються роздачі “5000-BTC” та “10000-BTC” від Возняка та які містять зображення співзасновника Apple. На платформі часто зустрічаються схожі відеоролики, у яких також є зображення Ілона Маска та Білла Гейтса. Позивачі, у тому Возняк та 17 осіб, стверджують, що платформа знає про ці ролики, але не видаляє їх. В результаті цього позивачам нанесені фінансові збитки, а користувачі платформи обмануті на мільйони доларів. 

У цей же час у YouTube стверджують, що шахрайські ролики своєчасно видаляються з платформи. Нагадаємо, що шахрайські ролики – це досить поширена проблема у світі криптовалют. Вони досить часто публікуються “від імені” відомих персон. Зовсім недавно повідомлялось, що в результаті хаку офіційні Twitter-акаунтів Ілона Маска, Білла Гейтса, Apple та інших опинилися в руках “роздавачів Bitcoin”. Незважаючи на те, що про такі випадки шахрайства регулярно пишуть у пресі, користувачі все одно регулярно відправляють свої кошти, надіючись отримати винагороду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.