Електромобілі в Європі продаються за копійки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уряди Німеччини і Франції збільшили розміри субсидій на покупку електромобілів до 9 000 і 7 000 євро відповідно, що призвело до вибухового зростання попиту на них. Розмір державних дотацій підвищений з метою стимулювання ринку на тлі загального спаду продажів через коронавірус.

Завдяки новим субсидіям, деякі електромобілі стали дуже доступні. Наприклад, Autohaus Koenig запропонував в лізинг електричний Renault Zoe у виконанні LIFE ZE 50 за 125 євро на місяць на два роки – інші платежі покриваються субсидією. Інші версії автомобіля трохи дорожчі: Experience ZE 50 R110 – 154 євро в місяць, Intens ZE50 R135 – 163 євро. І при цьому ніяких платежів за «прокат» батареї. За 20 днів на цю пропозицію відгукнулося близько 3 000 чоловік і близько 300 підписали контракти. «Якби у нас було більше персоналу, ми б продали ще більше» , – зазначив Вольфганг Хубер (Wolfgang Huber), керівник відділу продажів електромобілів Autohaus Koenig в Берліні.

Продажі автомобілів в Європі відновлюються повільніше, ніж в Китаї чи Північній Америці, і це змусило політиків підвищити обсяг субсидій, щоб стимулювати економічну активність і ринок, в якому зайнято дуже багато людей. В результаті, у Франції, за прогнозами, продажу Renault Zoe в цьому році подвояться, а в столиці Нідерландів Амстердамі, повністю переходить на електромобілі з 2030 року (з цього року звичайним авто з ДВС в’їзд в місто буде заборонений), щомісячний фонд в 10 мільйонів євро для субсидій на покупку електромобілів закінчився … за 8 днів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ось приклад Німеччини. Величезні субсидії збільшили продажі стартапу Carfellows в 10 разів. «Це ідеальний час для нас» , – сказав Райнер Вестдорп (Rainer Westdoerp), представник компанії, яка запропонувала в лізинг електричний Smart EQ за … 10 євро в місяць! За словами Вестдорпа, в червні всього за три дні за такими «Смарт» вишикувалася черга з 1000 чоловік, через що прийом заявок тимчасово призупинили.

Звичайно, не скрізь ситуація з державними субсидіями на покупку електромобіля виглядає так само, як у Франції та Німеччині. Наприклад, в Бельгії, навпаки, скорочують таку програму, але в цілому для європейців ситуація виглядає дуже непогано.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.