Мінфін виклав безкоштовні “РРО в смартфоні” і розпочав відкрите тестування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство фінансів України повідомляє, що з 15 липня 2020 року тестова версія безкоштовного фіскального додатку програмного реєстратора розрахункових операцій буде доступна для використання в Україні. РРО можна знайти на сайті ДФС, а його реєстрація здійснюється шляхом написання заяви, в якій вказано те, що ви бажаєте скористатись послугами програмного реєстратора розрахункових операцій.

Зацікавлені представники бізнесу можуть ознайомитись із функціоналом додатка в електронному кабінеті платників податків, протестувати його та відзвітувати отримані враження, щоб пізніше покращити додаток. У Мінфіні стверджують, що введення програмного РРО є важливим кроком у сторону детінізації економіки та створення рівних умов для розвитку бізнесу.

Нагадуємо, що використання РРО, для певних видів діяльності II-IV груп, стане обов’язковим з першого січня 2021 року. Введення програмного РРО передбачене законодавством, тому впровадження нової технології у своєму підприємстві необхідне. Також відомо, що запустити програмне РРО мали ще 19 квітня 2020 року, однак через пандемія COVID-19 запуск потрібно було відкласти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо підприємців, які працюватимуть з новою технологією, то для них програмне РРО може бути корисне й з інших причин. Так, потрібно розуміти, що використовувати програмне РРО значно зручніше, ніж проведення усіх стандартних процедур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.