Українці створили компактну сонячну електростанцію Cuber за 3000 доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українська компанія “Карбон КНС”, яка пропонує комплексні послуги по будівництву сонячних електростанцій, розробила невелику домашню сонячну електростанцію у формі куба – Cuber.

Головною перевагою цього “сонячного кубика” можна назвати те, наскільки просто його можна змонтувати. На відміну від класичних сонячних електростанцій, його установка не потребує підготовчих робіт та кріплення на даху. Як запевняє поставщик, зібрати та підключити станцію можна самостійно, просто виконуючи все за інструкцією, день за днем. Установка відбувається вже в зібраному вигляді. 

Cuber – це відносно компактна сонячна електростанція, габарити якої – 2 на 2 метри. Зовні вона нагадує пляжну кімнату для переодягання, яку обклали сонячними панелями. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Номінальна потужність електростанції складає 3 кВт. По захопленню сонячного світла та вироблення енергії, ймовірно, таке рішення буду уступати сонячним електростанціям з панелями аналогічної площі дахового типу, враховуючи, що бічні сторони не будуть освітлюватись рівномірно. При цьому команда розробників запевняє, що станція зможе забезпечити електроенергією середньостатистичний особняк, укомплектований усією побутовою електротехнікою, приблизно на 70 процентів. При цьому Cuber коштує немало – 3000 доларів (81 тисячу гривень). 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.