В РНБО працюють над новими стандартами кібербезпеки

В Україні працюють над створенням унікального програмного забезпечення, ціль якого – виявлення атак хакерів. Також планують створити базу даних, у якій буде зібрана інформація про кіберінциденти. Рада національної безпеки і оборони України планує законодавчо закріпити стандарти кібербезпеки. 

Згідно з повідомленням прес-служби Апарату РНБО, заява про це поступила від секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Сергія Демедюка. Він заявив, що зараз Національним координаційним центром кібербезпеки почалась координація та контроль діяльності органів, відповідальних за безпеку та оборону, які займаються забезпеченням кібербезпеки – до них відносяться такі органи, як Держзв’язок, Служба Безпеки України, Національна поліція, Національний банк, Генеральний штаб Збройних Сил України тощо. 

Демедюк також додав, що більшу частину кібератак було здійснено щодо приватного сектору, але він вважає співпрацю з його суб’єктами недостатньою. Через те, що комунікація була неадекватною, а держава не надавала відповідний захист, у підприємців могла виникнути недовіра до державних органів, а інколи, на його думку, були й випадки, коли кіберінциденти замовчувались. 

Він вважає, що завдяки формуванню відносин довірин між приватними підприємствами та органами, які відповідальні за кібербезпеку, вдасться створити ефективну державну систему кібербезпеки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.