Депутат ВР: в Україні скоро можуть почати збирати електромобілі Volkswagen

Згідно повідомлення, розміщеного на Facebook-сторінці депутата Верховної Ради Роберта Горвата, закарпатський завод “Єврокар” зараз веде перемовини з німецькою компанією-виробником автомобілів Volkswagen щодо виробництва електромобілів в Україні. Цей процес повинен прискоритись у тому випадку, якщо Верховна Рада України прийме проекти законів під номерами 3476 та 3477, які стосуються стимулювання виробництва електромобілів в Україні та пільгового ціноутворення. Варто зауважити, що комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики вже було рекомендовано включити в порядок денний сесії Верховної Ради та прийняти за основу вищезгадані законопроекти. 

Вищезгаданий закарпатський завод “Єврокар” вже збирає автомобілі Skoda. Оскільки цей чеський бренд є частиною автоконцерну Vokswagen AG, перемовини про можливу збірку електрокарів в Україні цілком реальні, особливо якщо наша країна зможе запропонувати умови, вигідні для німецької сторони, включно з дешевою робочою силою, пільговим оподаткуванням та близькістю до кордонів Європейського Союзу. 

Якщо припустити, що перемовини будуть успішними і врахувати вже існуючу співпрацю “Єврокара” та компанії Skoda, скоріш за все, в Україні може бути налагоджене виробництво електричного сіті-кара Skoda Citigo-e iV та кросовера Skoda ENYAQ iV. При цьому не варто виключати й можливість виробництва електрокарів модельного ряду Volkswagen ID, особливо якщо європейські заводи німецького концерну не зможуть задовільнити високий попит. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.