Вихід середньобюджетного OnePlus Nord був неминучим і ось чому

OnePlus оприлюднила тизер, який розкриває особливості і дату анонсу смартфона Nord
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви слідкуєте за діяльністю компанії OnePlus, ви не могли не зауважити, що вона росла поступово, крок за кроком, протягом кількох останніх років. OnePlus почала свій шлях, як компанія, яка випускала по одному флагману в рік, але протягом кількох років вона змінила свою стратегію, почавши випускати флагманський смартфон та його T-версю раз в півроку відповідно. Також у 2017 компанія випустила першу спеціальну версію – OnePlus 5T Star Wars Edition, які склали компанію OnePlus 5 та OnePlus 5T. 

Вже в наступному році компанія випустила спеціальну версію McLaren Edition для свого смартфона OnePlus 6T, а ще через рік компанія випустила вже набагато більше смартфонів. За 2019 рік вийшло в сумі 6 смартфонів: OnePlus 7 та його Pro-версію, OnePlus 7T та його Pro-версію, OnePlus 7 Pro 5G та OnePlus 7T Pro McLaren Edition. У 2020 році OnePlus випустили поки лише OnePlus 8 та його Pro-версію. 

Як неважно зрозуміти, компанія OnePlus рік за роком нарощувала кількість своїх моделей, щоб охоплювати все більше та більше цінових сегментів. Минулого року компанія OnePlus випустила також преміальні QLED-телевізори та більше доступні LED-телевізори. Компанія вже стала топ-1 преміальним брендом у Індії і займає цю позицію вже протягом двох років, займаючи 28 процентів флагманського сегменту Індії. Згідно з даними Counterpoint Research, компанія OnePlus увійшла в топ-5 виробників преміальних смартфонів у всьому світі в першому кварталі 2020-го року. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найперший смартфон компанії, OnePlus One, був анонсований за ціною лише 300 доларів. OnePlus 2 та OnePlus 3 все ще коштували трохи менше 400 доларів, тобто компанія OnePlus протягом кількох років предлагала флагманські характеристики за ціною нижче 400 доларів. Цього року компанія випустила OnePlus 8 та 8 Pro, і найдешевша модель стартує за ціною 700 доларів. Через це компанія взагалі не представлена в ціновому сегменті близько 400 доларів, і саме це повинен виправити OnePlus Nord. 

Якщо ви слідкуєте за мобільним ринком, ви не могли не зауважити, що компанії Google та Apple дотримуються схожої стратегії – вони випускають преміальні флагманські смартфони, але при цьому пропонують і більш доступні моделі (Google Pixel 3a та iPhone SE (2020) відповідно) за ціною близько 400 доларів. В обох випадках ці моделі виявилися успішними, тому стратегія OnePlus тут цілком зрозуміла. 

Загалом 2020-ий рік – непоганий для виробників, які хочуть презентувати хороший субфлагманський смартфон, в першу чергу завдяки новому чіпсету Qualcomm Snapdragon 765G. Цей новий чіпсет справді може запропонувати флагманський користувацький досвід власникам середньобюджетних смартфонів. Ви отримуєте флагманські фішки, такі як: інтегрований 5G-модем, останній семинанометровий техпроцес, підтримку 120 Гц, Wi-Fi 6, швидку зарядку Qualcomm Quick Charge 4+ та зйомку відео в 4К 30 fps. Це означає, що ви, купивши смартфон не з топовим Snapdragon 865, не пожертвуєте при цьому флагманськими фішками. Оскільки компанія OnePlus планує використати самий цей чіпсет у своєму новому субфлагманському смартфоні, його покупцям не доведеться відмовити собі у чомусь. 

Ще однією причиною випуску OnePlus Nord є те, що компанії слід залучати все більше та більше людей у свою екосистему. OnePlus тепер не лише виробник смартфонів, оскільки компанія почала випуск навушників, телевізорів та інших розумних продуктів, щоб охопити інші сегменти ринку. Зараз OnePlus планує випускати все більше та більше продуктів для екосистеми OxygenOS, і їй для цього потрібні нові й нові клієнти, а саме випуск доступного смартфона – це чудовий спосіб розширити аудиторію. 

Тому випуск середньобюджетного OnePlus Nord був цілком очікуваним. Нагадую, смартфон повинен отримати субфлагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 765G, подвійну фронтальну камеру та основну квадрокамеру з головним модулем на 48 МП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.