Міністерство охорони здоров’я запустило електронні лікарняні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство охорони здоров’я України запустило електронні лікарняні, які стали одним з основних нововведень для українців у цьому році. Про це на прес-брифінгу вчора повідомив заступник голови Міністерства охорони здоров’я Ярослав Кучер.

Варто нагадати про те, що нам обіцяли запуск системи ще першого квітня, але запрацювала вона лише зараз, і то в рамках тестового режиму. Цю систему розробили на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду – на офіційному сайті ПФУ додали веб-інтерфекс, який дозволяє працювати з електронними лікарняними. Також там є розділ для перевірки виданих лікарняних за номером та отримання даних з електронного реєстру листків непрацездатності, але він поки не працює. 

Повноцінний запуск реєстр та системи електронних лікарняних на базі платформи ПФУ планується вже до кінця літа цього року. В наступному році електронні лікарняні повинні стати доступними в системі eHealth, коли потім буде готова електронна база пацієнтів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід на електронні лікарняні був схвалений Кабінетом міністрів ще два роки тому, при цьому було заявлено, що це дозволить державі економити до чотирьох мільярдів гривень на рік. Також система прискорить отримання страхових виплат завдяки згаданому автоматичному обміну даних. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.