Новини України та Світу

Додатку TikTok загрожує заборона в США

Share
Час читання: 2 хв.

Найпопулярніший додаток для публікації коротких відеою, як і раніше знаходиться в центрі уваги світових політиків. Держсекретар Майк Помпео заявив, що в США розглядають заборону TikTok в зв’язку з побоюваннями, що уряд Пекіну може використовувати його, як інструмент стеження і пропаганди.

Потенційна заборона завдасть ще одного удару по TikTok після того, як його заблокували в Індії, а це був один з найбільших ринків для платформи.

Слідом за заявою Помпео, TikTok оголосив про свій вихід з Гонконгу, де сервіс зіткнувся з безпрецедентною хвилею контролю з боку уряду по вступу в силу закону про національну безпеку.

«У світлі недавніх подій ми вирішили припинити роботу програми в Гонконзі», – заявив представник TikTok. Від подальших коментарів компанія утрималася.

ByteDance, якій належить TikTok, була заснована китайським підприємцем Чжаном Імінну. Компанія працює над тим, щоб відокремити платформу від китайської власності та цензури. Зусилля варіювалися від збереження закордонного центру обробки даних для TikTok, який нібито недосяжний для китайської влади, до найму Кевіна Майера з Disney в якості генерального директора.

Призупинення діяльності в Гонконзі, за яким імовірно стоїть Майер, різко контрастує з рішеннями західних технологічних гігантів. Facebook, Google, Twitter і Telegram заявили, що на цьому тижні вони тимчасово або повністю перестануть обробляти запити на перевірку даних від місцевої влади в рамках закону про національну безпеку.

Цей крок розглядається, як пряме відхилення китайської цензури та стеження. У той же час деякі експерти вважають, що західні IT-гіганти таким чином просто вирішили виграти час, щоб обміркувати свій подальший розвиток в Гонконзі: добровільно покинути країну, почекати і отримати заборону або працювати за правилами Пекіну.

Станом на вересень минулого року, у TikTok в Гонконзі налічувалося 150 000 користувачів, що є незначною часткою, враховуючи, що до квітня цього року у додатку було 2 мільярди завантажень по всьому світу.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: TikTok
  • Останні записи

    Google впровадила нові функції захисту від крадіжок для пристроїв на Android

    Google офіційно розпочала впровадження набору функцій захисту від крадіжки для пристроїв на Android 10 та…

    06.10.2024

    Порівняння швидкості iPhone 16 Pro Max та Galaxy S24 Ultra показало нічию

    Провідному техноканалу PhoneBuff вдалося провести захоплюючий тест на швидкість між флагманами iPhone 16 Pro Max…

    06.10.2024

    Apple знайшла постачальника ультратонких дисплеїв для iPhone 17 Air

    Apple готується до оновлення свого асортименту в лінійці із запуском iPhone 17 Air, який, за…

    06.10.2024

    Базова версія Samsung Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 через його нижчу ціну

    Компанія Samsung планує презентувати нову серію смартфонів Galaxy S25 на початку наступного року. За чутками,…

    06.10.2024

    Intel усунула проблему самозаймання своїх процесорів

    Компанія Intel офіційно заявила про вирішення проблеми, що призводила до передчасного виходу з ладу її…

    06.10.2024

    Збитки Apple через підроблені iPhone склали $2,5 мільйона: компанія не змогла їх розпізнати

    Двох людей у ​​США засудили до тюремного ув'язнення за організацію складної схеми, яка обдурила Apple…

    06.10.2024