Додатку TikTok загрожує заборона в США

Додатку TikTok загрожує заборона в США
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпопулярніший додаток для публікації коротких відеою, як і раніше знаходиться в центрі уваги світових політиків. Держсекретар Майк Помпео заявив, що в США розглядають заборону TikTok в зв’язку з побоюваннями, що уряд Пекіну може використовувати його, як інструмент стеження і пропаганди.

Додатку TikTok загрожує заборона в США

Потенційна заборона завдасть ще одного удару по TikTok після того, як його заблокували в Індії, а це був один з найбільших ринків для платформи.

Слідом за заявою Помпео, TikTok оголосив про свій вихід з Гонконгу, де сервіс зіткнувся з безпрецедентною хвилею контролю з боку уряду по вступу в силу закону про національну безпеку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У світлі недавніх подій ми вирішили припинити роботу програми в Гонконзі», – заявив представник TikTok. Від подальших коментарів компанія утрималася.

ByteDance, якій належить TikTok, була заснована китайським підприємцем Чжаном Імінну. Компанія працює над тим, щоб відокремити платформу від китайської власності та цензури. Зусилля варіювалися від збереження закордонного центру обробки даних для TikTok, який нібито недосяжний для китайської влади, до найму Кевіна Майера з Disney в якості генерального директора.

Призупинення діяльності в Гонконзі, за яким імовірно стоїть Майер, різко контрастує з рішеннями західних технологічних гігантів. Facebook, Google, Twitter і Telegram заявили, що на цьому тижні вони тимчасово або повністю перестануть обробляти запити на перевірку даних від місцевої влади в рамках закону про національну безпеку.

Цей крок розглядається, як пряме відхилення китайської цензури та стеження. У той же час деякі експерти вважають, що західні IT-гіганти таким чином просто вирішили виграти час, щоб обміркувати свій подальший розвиток в Гонконзі: добровільно покинути країну, почекати і отримати заборону або працювати за правилами Пекіну.

Станом на вересень минулого року, у TikTok в Гонконзі налічувалося 150 000 користувачів, що є незначною часткою, враховуючи, що до квітня цього року у додатку було 2 мільярди завантажень по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.